Girişimci Adaylarının Katılabileceği 4 Girişimcilik Eğitimi

Girişimci adaylarının katılabileceği girişimcilik eğitimleri içeriklerinde neler öğreniliyor? Sektör bağımsız olarak cevap verecek olursak; bir girişimcinin sahip olması gereken temel özellikler neler olmalı, iş fikri nasıl geliştirilir, pazar araştırması ve planı nasıl yapılır, üretim ve yönetim planı nasıl hayata geçirilir, finansal işleyişler gibi pek çok önemli konuda teorik bilgi sahibi olmanın yanı sıra, uygulamalı eğitimlerle bunların nasıl hayata geçirileceğini de detaylı bir şekilde öğrenmiş olursunuz. Yani işin teknik kısımlarını bilmekle, sizinle aynı düzeyde teknik bilgiye sahip kişileri bulup işi yönetmek arasındaki o ince çizgiyi fark etmek lazım. Şimdi gelelim katılabileceğiniz girişimcilik eğitimi programlarına…

1. KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri

Girişimcilik dünyasında belki de en fazla tercih edilen girişimcilik eğitimleri KOSGEB tarafından sağlanıyor. Elbette bunda KOSGEB’in eğitimlerini tamamlayan girişimcilere sağladığı desteklerin de etkisi büyük. Ancak özellikle bir iş yeri açmayı düşünenler için oldukça faydalı eğitim programları var ve eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanıyorsunuz. KOSGEB’te Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimi olmak üzere 2 temel girişimcilik eğitimi bulunuyor. Geleneksel sektörlerden birinde iş yeri kurmak istiyorsanız Geleneksel, teknoloji ve imalat sektörlerinde iş kurmak istiyorsanız İleri Girişimcilik Eğitim programına dahil olabilirsiniz.

2. İşkur Girişimcilik Eğitimi

İşkur tarafından düzenlenen ve kuruma kayıtlı kişilere yönelik olan bu eğitim programına, kendi işini kurmak ya da geliştirmek isteyenler katılabiliyor. Eğitimi başarıyla tamamladığınızda “Katılım Belgesi” almaya hak kazanıyorsunuz. Bu belgenin en büyük avantajlarından biri ise KOSGEB’in “Yeni Girişimci Desteği”ne başvuruda bulunabiliyor olmanız. Ancak bazı katılım şartları var. Mesela hali hazırda bir işte çalışıyor olmamanız bunlardan biri. Detaylı bilgi için İşkur’a girip, “İş Arayan” başlığı altındaki “Girişimcilik” linkine tıklayabilirsiniz.

3. Kalkınma Ajansları Girişimcilik Eğitimi Programları

Pek çok kalkınma ajansı tarafından organize edilen girişimcilik eğitimi programları bulunuyor. Bu eğitim programları dönem dönem açılıyor ve katılım şartları da elbette ki değişebiliyor. Özellikle kadın girişimcileri destekleyen programlar olduğu bilgisini verebiliriz. Bulunduğunuz bölgedeki kalkınma ajansının web sitesinden programlar hakkında detaylı bilgiye erişebilirsiniz.

4. Online Girişimcilik Eğitimleri

Girişimcilik eğitimi alabileceğiniz pek çok online eğitim platformu var. Bazıları katılım sertifikası da veriyor üstelik. Eğer yeterli zamanınız yoksa online eğitim videoları izleyerek de eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Udemy, Campusonline, Enstitü gibi online eğitim platformlarında katılabileceğiniz sayısız girişimcilik eğitimi bulabilirsiniz. Hatta bazı eğitimler, çeşitli devlet üniversitelerinde öğretim görevlisi olan kişiler tarafından sağlanıyor.

Bonus: ChefBörek Franchise Eğitimleri

Daha önce paylaştığımız Yeni Nesil Bayilik Nedir? başlıklı yazımızda, kendi franchise süreçlerimizden detaylıca bahsetmiştik. Şimdi yeniden hatırlatmaya değer gördüğümüz bir konu da bu süreçlerden birinin eğitim olması. Sistemimize dahil olan tüm iş ortaklarımıza hem teorik hem de uygulamalı eğitimler sağlıyoruz. Hatta bunun için belirlemiş olduğumuz bir eğitim şubemiz de mevcut. İşletme müdürü sorumluluklarının yanı sıra, şubenizde çalışacak her personele çalışacağı alanla ilgili pratik eğitimler de veriliyor. Siz de ChefBörek ailesinin bir parçası olmak isterseniz, başvuru formumuzu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.